Guide til bedre sommerferie billeder.

Oprettet d. under

Guide til bedre sommerferie billeder.

5 enkle fototips til at lave perfekte sommerbilleder

Sommeren er en speciel tid, som giver os fantastiske oplevelser, disse oplevelser kan med få tips også foreviges, så vi også på sigt kan mindes lige præcis denne ferie.

Sommeren er fuld af store fotomuligheder, naturen blomster og er fuld af farver, og mange timer tilbringes ude i det varme vejr dagen lang!

Tips 1:
Fang situationen og de naturlige sommerbilleder.
Tag dine billeder uden at nogen lægger mærke til dig, så får du meget naturlige sommerbilleder, det resultere i de mest oprigtige reaktioner og billeder, der virkelig viser ferien oplevelser.
Fang øjeblikket, når børnenes fulde opmærksomhed er på leg, en god is, springet i vandet eller vennen der slapper af i solen, så får du oprigtige billeder. Opstillede billeder foran en seværdighed kan også være gode, men de naturlige billeder, der er taget i øjeblikket, viser oftest bedste minderog følelser på bedste vis.
Husk dog altid at respektere, hvis personen ikke ønsker at blive fotograferet.

 

Tips 2:
Sommer er lig med vand, og det er lig med det ultimative sommerbillede.
For mange af er vand lig med sommer, så husk at tage kameraet med på stranden, så du ikke misser det ultimative sommerbillede.
Fang liv og glæde på varme sommerdagene, mens man køles ned ved vandet, eller ved badebassinet i haven. 
Som nævnt i andet af vores tips, så prøv at finde motiverne i alm. legesituationer, eller personer der ikke lige er opmærksomme på at der bliver taget billeder.
Vær særligt opmærksom på at bruge hurtig lukketid, når der tages billeder af motiver i hurtig bevægelse, eller evt. brug sportsprogram på dit kamera, så tager kameraet selv hensyn til at det er motiver i
 

 

Tips 3:
Brug anderledes vinkler, former, linjer eller mønstre til dine billeder.
Æstetisk, velordnede genstande og mønstre, skaber et roligt og ofte maget fangende billede, og det skaber også helt fantastiske motiver! 
f.eks. billeder frøperspektiv, eller taget fra højder over byen, landskaber m.m. og opnå et helt nyt perspektiv, og skab derved spektakulære billeder. 
Skygger der falder, træer på række, vejstriber, trapper m.m. kan også give fremragende billeder, der skaber orden og regelmæssighed. Du kan med en kreativ tilgang skabe helt fantastiske billeder ved at finde symmetri, genstande, mønstre, figurer og linjer i naturen.
 

 

Tips 4:
Skab kontrast i dine billeder.
Storslået natur er perfekte rammer til gode billeder, du kan ofte løfte billederne til nye højder ved at bruge kontrastfarver.
Det kunne f.eks. være en buske, et træ, et skilt, et monument eller bare f.eks. en rygsæk i forgrunden af dit bjergbillede, som viser du faktisk har taget hele turen derop på toppen.
 

 

Tips 5:
Bring en genstand ind i billedet, der underbygger billedets historie.
Nogle af os tager på cykelferie, surfeferie, golf ferie, dykkerferie osv.
En genstand i billedet giver ikke blot dig selv, men også andre der ser billedet, en helt anden oplevelse.
hvad er en bjergvej, uden din cykel i billedet, strandbilledet uden surfbrættet, osv. I har nok fanget ideen.
Genstanden vil udelukkende give en slags kontekst og minde dig om det sted, du var, ingen vil tænke hvad laver den cykel der.
 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar