Se det nye Fujifilm X-H2

Oprettet d.

Se det nye Fujifilm X-H2
FUJIFILM X-H2

Det nye FUJIFILM X-H2 er i X-seriens historie, det kamera der med sine hele 40,2 MP og video med 8K intern recording med Apple ProRes-codec, leverer den højeste opløsning i X-serien nogensinde. X-H2 deler features og funktioner med det tidligere lancerede X-H2S, så som hus i magnesium, fem-akset billedestabilisering der leverer op til hele 7 stops stabilisering, plads til CFexpress memory kort, motivgenkendelse med fænomenal autofokus udviklet ud fra deep learning AI-teknologi (AI kunstig intelligens). Begge kameraer kan monteres med det nye vertikalgreb FT-XH der gør det muligt at overføre billeder i realtid som FTP-sending via Ethernet eller WiFi samt optagelse via wired LAN forbindelse.

Det nye FUJIFILM X-H2 er nu, sammen med X-H2S, den anden flagskibsmodel i vores femtegenerations X-Serie. Hvor X-H2S karakteriserer sig ved sin hastighed og det at kunne fange de hurtigste motiver i bevægelse, der leverer X-H2 en exceptionel billedkvalitet og opløsning der overskrider alle grænser for hvad APS-C teknologi har hidtil leverer af kvalitetstandard. Sammen dækker de to modeller de mange forskellige fotografiske genrer og behov der er blandt fotografer for alle de stilarter der er indenfor stillbilleder og video.

Højtopløst billedsensor med flere nye funktioner
Den nye baggrundsbelyste 40,2 MP X-Trans-sensor™CMOS 5HR og den nyudviklede X-Processor 5 giver det nye X-H2 den højeste billedkvalitet nogensinde i X-serien. Den nye billedsensor har forbedret billedbehandlings-algoritme der leverer et lav støjniveau til trods for de mange pixels, og har en ny pixelstruktur der effektivt leverer en større mængde af lys til sensoren, hvilket gør at X-H2 har ISO125 som laveste standard. Eksponeringstiden kan nu også kontrolleres med langt større præcision end tidligere generationers kameraer, og muliggør en hurtigere elektronisk lukkertid med yderligere 2,5 step fra tidligere 1/32.000 til svimlende 1/180.000 sek. Det giver brugeren muligheden for at anvende størst mulige blændeåbning i situationer med ekstrem kraftigt lys.

X-H2 bliver det første kamera i X-Serien med funktionen Pixel Shift Multi-Shot. Kameraet benytter billedestabiliseringen (IBIS) til at forskyde billedsensoren for at kunne tage hele 20 billeder der så kan sammensættes, med det dedikerede software program”Pixel Shift Combiner” og generere et billede på cirka 160 MP. Pixel Shift Multi-Shot funktionen fanger RGB pixelinformationerne i de røde, grønne og blå pixels helt præcist og hver for sig, hvilket resulterer i bedste mulige farvegengivelse selv ned i de mindste detaljer.

Hurtigere, mere intelligent og mere præcis autofokus
Den nye højtopløste sensor har et større antal fasedetekterende pixels sammenlignet med tidligere sensorer, og det resulterer i mere præcis autofokus ved motiver med meget fin tekstur som feks. landskabs- og portrætfotografering. X-Processor 5 er dobbelt så hurtig i sin databehandlingshastighed modsat tidligere generationer, og har en helt ny autofokus funktion med motivgenkendelse der er udviklet ud fra deep learning AI-teknologi og tracker dine motiver på helt imponerende vis. Funktionen tracker og genkender ikke kun automatisk ansigt og øjne på mennesker, men har tracking af dyr, fugle, cykler, mc, fly og tog. Hvad angår ansigts- og øje tracking så er den markant forbedret og kan tracke selvom personen har briller eller maske på.

X-H2 og X-H2S understøtter også HEIF-billedformatet der leverer billedfiler med 10-bit billedkvalitet og som samtidigt fylder 30% mindre end en almindelig JPEG-fil, kombinerer man dette ‘nye’ format med FUJIFILM´s kendte filmsimuleringer er det muligt at lave filer direkte ud af kameraet i meget høj kvalitet.

4:2:2 10-bit video i 8K/30P med Apple ProRes
Kameraets højopløste billedsensor og den nye processor gør det muligt at filme video i 4.2.2 10-bit internt i 8K/30P understøttet af et væld af codecs inklusiv Apple ProRes 422 HQ. Apple ProRes levere billeder af meget høj kvalitet med lav komprimering og nedsætter derved belastningen på computeren ved efterbehandling og gør arbejdsgangen mere effektiv og flydende. X-H2 er også udstyret med en ny 4K HQ indstilling hvor ekstrem høj detaljegrad opnåes ved 8K oversampling. Kameraet har også digital zoom funktion der udnytter kameraets 40,2 MP-sensor til at levere op til 2x digital zoom med meget lidt eller slet intet tab af opløsningen i 4K, og er anvendeligt i situationer når man akut har behovet for en længere brændvidde.

FUJIFILM X-H2 har, fuldstændig som tidligere lancerede X-H2S, fået color-gradingprofilen F-Log2 med et dynamisk omfang på op til hele 13+ trin. Kameraets HDMI-udgang (fuld størrelse) kan sende 12bit ProRes Raw og Blackmagic Raw til en ekstern recorder helt op til 8K/29,97P.

X-processor 5 har et lavere strømforbrug end tidligere, og i kombination med kameraets varmeafledende struktur forlænges den maksimale optagetid med op til 160 minutter i 8K/30P. Har man brug for yderligere køling ved ekstra lange optagelser ved ekstra høje temperaturer kan man tilkøbe køleblæseren ”FAN-001” og montere den bag på kameraet uden brug af ekstra kabler eller batteri. Præcis som man kan benytte kameraets billedstabilisering når man optager video , så kan man også udnytte det nye og markant forbedrede fokussystem med motivgenkendelse og tracking af motiver i bevægelse under sine video optagelser.

Stor, højtopløst søger og imponerende stabilisering
Kameraets elektroniske søger har nu en opløsning på 5,76 MP, høj forstørringsgrad (0,8x.), opdaterings hastighed på 120 billeder/sek, forbedret billedkvalitet og mindre distortion når man flytter søgeren rundt i ”skæve” vinkler foran øjet. X-H2 har en fem-akset billedestabilisering (IBIS) der kompenserer med op til hele 7 stop længere lukkertid, hvilket gør forudsætningerne for håndholdt video optagelse og fotografering i svagt belysning langt bedre og muligt. Kameraet lukker er ligeledes markant forbedret kan nu klare op til 500.000 eksponeringer.

Kamerahuset er bygget i en særdeles robust og vejrforseglet konstruktion, og har et større greb og forbedret ergonomi under lange sessions eller når behovet for større og tungere objektiver til systemet er nødvendigt. Kameraet har også, som X-H2S, et top display der fungerer perfekt under alle lysforhold og kan tilpasses og programmeres med de informationer man mest bruger for mere professionelt og hurtigere workflow, dette er selvfølgeligt individuelt og uafhængigt af hinanden muligt i både still og video menu. X-H2 har en 3” artikuler touch LCD skærm med 1,62 MP opløsning, mange af kameraets knapper er ligeledes blevet større i nye materialer og øger den taktile følelse ved betjening. X-H2 har syv programmerbare indstillingsmuligheder (C1-C7) der kan dedikeres til enten still fotos eller video, eller en blanding af disse, hvilket gør workflow ekstremt hurtigt og sikkert i mange situationer hvor flere forskellige settings og både stills og video er påkrævet.

X-H2 har dobbelt memory kort holder, en til CFexpress type B og en til SD-kort (UHS II). For at udnytte kameraets fulde potentiale ved billeder taget i serier og burst rates eller under videoptagelser med avanceret codec indstillinger, anbefales det at benytte CF express type B til dette.

Tilgængeligt Slut september 2022

Funktioner:

 • Bagbelyst 40,2 megapixel APS-C X-Trans CMOS 5 HR sensor uden optiskt lavpasfilter
 • X-Processor 5 med dobbelt så høj processorhastighed sammenlignet med tidligere generation
 • Fem-akset billedstabilisering (IBIS) med op til syv stop kompensation
 • Motivgenkendelse med deep learning AI-teknik som finder og tracker dine motiver automatiskt
 • 160MP Pixel Shift Multi-Shot-funktion
 • Hurtigere og ”følsommere” (mere præcis) autofokus, motiv-tracking AF med fem specialtilpassede programmer plus et personligt custom tilpasset
 • Seriebillleder med 20 billeder/s med elektronisk lukker og 15 billeder/s med mekanisk lukker
 • Videooptagelse i 8K 30P og 4K 60P 4: 2: 2 10bit internt til memorykort
 • Full-HD højhastighedsvideo (slow motion) op til 240p
 • Interne videoformater: ProRes 422 HQ, ProRes 422, ProRes 422 LT, ProRes 422 Proxy. H.264 / MPEG-4 AVC og H.265 / HEVC
 • Videokomprimering: ALL-intra og Long GOP
 • ETERNA og ETERNA Bleach Bypass - filmsimulering med cinematisk stil
 • HDMI-udgang med mulighed at levere ud i ProRes Raw og Blackmagic Raw
 • F-Log2 gradingprofil til maksimal dynamisk omfang, op til 13 stop
 • Hybrid Log Gamma (HLG) videooptagelse
 • Mikrofonindgang (3.5 mm) og høretelefonudgang (3,5mm)
 • Artikuler 3” touch LCD-skærm med 1.620.000 punkters opløsning
 • Elektronisk søger med 5.760.000 punkters opløsning, 0,8x forstørrelse og høj opdateringsfrekvens
 • Dobbelt memorykortholder CFexpress Type B og SD/SDHC/SDXC der understøtter UHS-II (Ultra High Speed Class 2)
 • Fujifilms kendte filmsimuleringindstillinger fungerer både ved fotografering og videooptagelser
 • Wi-Fi for trådløs billedoverføring og Bluetooth for konstant strømbesparende opkobling til telefon/tablet. Mulighed for at fjernbetjene kameraet med appen FUJIFILM Camera Remote

Tilbehør:

 • Batterigreb VG-XH med plads til to batterier
 • Batterigreb FT-XH med plads til to batterier og FTP-filtransmitter (LAN og forstærket Wi-Fi modul) og fjernbetjeningsfunktion via kablet LAN
 • Køleblæser FAN-001 til at forlænge optagelsestiden ved høje temperaturer
 • Dobbelt batterilader "BC-W235 – lader to batterier samtidigt
 • Fem flash muligheder; EF-60, EF-X500, EF-X20, EF-20, EF-42 og EF-X8
 • Fjernbetjening RR-100
 • CVR-XH– Kit med reservedæksler til kameraets tilslutningsstik
 • Stereomikrofon MIC-ST1
 • Ekstra batteri NP-W235

Bestil dit nye Fujifilm X-H2 kamera her


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar